top of page

GERİLİK VE İSLAM İLİŞKİSİ

Günümüzde İslam’a inanmayan ve kendini bir dine ait görmeyen insanlara neden böyle bir tercih yaptıkları sorulduğunda en fazla alınan cevaplardan birisi İslamiyet’in geri kafalılığa ittiği gelişmişliği engellediği bu yüzden de modernizmi savundukları için İslamiyet’i kabul etmediklerini dile getirmişlerdir.

Aslında açıklamalarında da söyledikleri şey tutarsız bir şey değil.Genel olarak Müslüman coğrafyalarına baktığımızda Müslüman ülkeleri bazıları sömürge bazıları geri kalmış ve gelişmemiş bazıları da gelişmekte olan ülkeler kategorisinde yer almaktadır.Gelişmekte olan Müslüman ülkeler kategorisindeTürkiye Cumhuriyeti’de yer almaktadır.

İslam’dan uzaklaşmanın sonucu olarak Müslüman ülkelerin başlarına gelenleri görmek ve şahit olmak için uzağa gitmemize gerek yok Orta Doğu’ya baktığımızda bunu en iyi şekilde görebilmemiz mümkündür.

Gerilik ve İslamiyet ilişkisini incelemek için nübüvvet dönemine inmek gerekecek.Nübüvvet döneminin biraz daha aşağısına indiğimiz zaman sahih kaynaklardan dönemin düşünce yapısını yaşanan sosyolojik olayları rahatlıkla inceleyebiliyoruz.

Nübüvvet döneminin hemen biraz daha gerisinde kölelik ve köle pazarlama mevcuttu.Kadınların toplumun gereksiz bir unsuru olarak görülmesi ana fikri yaygındı.Bunun neticesinde doğan kız çocukları diri diri toprağa gömülüp vahşice katlediliyordu.Cariyelik almış başını gidiyordu.Halk içinde gruplaşmalar mevuttu ve devlet yöneticileri istedikleri gibi kesip biçebiliyorlardı.Bu durumlar artmaya ve önüne geçilemeyecek bir hale gelmeye başlayınca Hz.Muhammed’e peygamberlik görevi verildi.Alınan ilk vahiy ‘’ Oku ‘’ idi.Aslında bu muazzam ibare dışarıdan bakıldığında pek de bir şey temsil etmiyor olabilir aslında oku ibaresiyle gelişmenin ilk adımları atıldı.İnsanı oku,Tabiatı oku,Kur’an’ı oku.

Kuran nazil olmaya başlanmasıyla birlikte toplumsal sorunlar çözülmeye başlandı.Kur’an’ı açıp baktığımızda o dönemin toplumsal sorunlarını çözüme kavuştururken aynı zamanda günümüz sorunlarına hatta gelecek nesillerin sorunlarını tek tek ele alıyordu.Kadını toprağa gömen Cahiliye anlayışını Kuran reddederek kadınları el üstüne çıkardı.Ama durum böyle ya Kurandan uzaklaşmış uydurulmuş din mensubu hocalar kadını hala toprağın altına gömme çabasında.

Hz.Muhammed vefatı ile peygamberlik görevini tamamlamış oldu.Hz.Muhammed’in ölümünden kısa bir süre sonra ortalık karışmaya başladı.Kur’an’dan çok uzak düşünceler din adı altında insanlara sunulmaya başladı.İsraliyetten kalan ve devam edegelen hurafeler İslam dinine sokularak adına din dedikleri karman çorman bir anlayış meydana getirdiler.Bu anlayışın temellerini atanlar bu işten en karLı çıkanlar oldu.

İşte bu ümmetin Kur’an’dan uzaklaşıp X hocanın anlayışını din olarak benimsemesiyle gerileme başladı.Kuran akıl ve düşünmeye ayetleri ile teşvik ettiği halde bu insanlar bunu redderek Kur’an’ın kavranamaz bir kitap olduğunu ifade ettiler bunun sonucunda da hocalarının yazdığı kitapları kutsal kitap algısıyla benimsediler. ( Not : Müslüman İsrailin de Yahudileşme de ki en önemli sebeplerinden biri vahyi reddederek din alimleri ve hocalarının kitaplarını kutsal hale getirerek benimsemesi ve körü körüne inanmasıdır.)

İşte Müslümanların Kur’an’dan uzaklaşması ve bunun sonucunda fırkalara ayrılarak X hocanın fikirlerini din diye algılaması ile birlikte geri kafalılığa iten bir din oluşturdular.Bunun sonucunda da özellikle gençlerde İslam’a karşı bir ön yargı oluştu.İnsanlar İslam’ı geri kafalılığa iten bir unsur olarak gördüler.

Oysa Kur’an bilimi destekler.Bilim ise Dini haksız çıkarmak için çalışmaz tam aksine bu evrenin mükemmiliğini ve düzenini ortaya koyar ;

Onlar ki; ayaktayken, otururken ve uyumak için uzandıklarında Allah'ı anar, göklerin ve yerin yaratılışı üzerine tefekkür ederler: "Rabbimiz! Bütün bunları anlamsız ve amaçsız yaratmadın! Yücelikte eşsizsin! Bizi ateşin azabından koru!" / Ali İmran Suresi 191.Ayet

De ki: "Dolaşın yeryüzünü ve görün yaratılışın nasıl başladığını! Daha sonra Allah öteki hayatı da işte böyle var edecektir: çünkü Allah her şeye güç yetirendir. / Ankebut Suresi 20.Ayet

Kuran körü körüne inanmayı desteklemez aksine aklını kullanmayı ve düşünmeyi emreder ;

Allah aklınızı kullanabilesiniz diye ölüyü işte böyle diriltir ve ayetlerini size bu şekilde gösterir. / Bakara Suresi 73.Ayet

Andolsun size, içinde şerefiniz bulunan bir kitap indirdik. Aklınızı kullanmıyor musunuz? / Enbiya Suresi 10.Ayet

Hem Allah'ın (akıl ve irade vermek suretiyle gerçekleşen) izni olmasaydı, hiçbir insan imana eremezdi! Ve O aklını kullanmayanları pisliğe mahkun eder! / Yunus Suresi 100.Ayet

Anlatmak istediğimiz şudur ki İslam hiçbir zaman geri kafalığa itmez aksine bilimi ve düşünmeyi akıl etmeyi destekler ve bir şeye körü körüne inanmayı redder.Müslümanlar Kur’an’dan uzaklaştığından dolayı İslam Ümmeti geriledi ve İslam geri kafalılıktır ön yargısı oluştu.Ve bizler Kur’an’ı anlamadığımız sürece dini tam olarak tanıyamayacağız.Selametle…


Featured Review
Daha sonra tekrar deneyin
Yayınlanan yazıları burada göreceksiniz.
Tag Cloud
Henüz etiket yok.
bottom of page